Mezenkimal Kök Hücre Tedavisi Nedir? Kök Hücre Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Mezenkimal kök hücreler, vücutta çeşitli dokulara dönüşme yeteneğine sahip olan özelleşmemiş hücrelerdir. Genellikle kemik iliğinde, yağ dokusunda ve göbek kordonunda bulunurlar. Bu hücreler, kas, yağ ve kemik gibi çeşitli doku türlerine farklılaşabilme kapasitesine sahiptirler.
Ülkemizde henüz yeni olan bu tedavi, bakanlık onaylı laboratuvarlarda yeni doğan göbek kordonundan üretilmektedir. Bu laboratuvarlarda üretilen kimliksiz kök hücreler eklem veya yumuşak dokulara enjekte edilerek, zarar görmüş, zedelenmiş dokuların tamirini sağlamaktadır.
Mezenkimal kök hücre tedavisi, eklem hastalıklarının tedavisinde umut verici bir seçenek sunmaktadır. Bel fıtığı, boyun fıtığı, diz kireçlenmesi, kalça kireçlenmesi, omuz tendon iltihabı ya da yırtıkları (rotator kaf hastalığı), lateral epikondilit, menisküs yırtıkları gibi birçok eklem ve yumuşak doku hastalıklarında Mezenkimal Kök Hücre Tedavisi nokta atışı olarak kullanılmaktadır.
Akıllı Plazma Tedavisi Nedir? - Sitokin Aşısı Nedir?
Stokin zengin plazma olarak da anılan bu uygulama kandan elde edilen PRP ye göre çok daha yoğun iyileştirici sıvılar bulundurmasının yanında iltihap giderici etkinlik de içerir. Ağrılardan kurtulmanızı ve zedelenen dokuların iyileşmesini sağlar. Oysa PRP nin erken dönemlerde ağrı kesici etlinliği yoktur. Topuk dikeni, diz kireçlenmesi, menisküs yırtıkları, kalça kireçlenmesi, lateral epikondilit, omuz tendinitleri ve yırtıkları, eklem kas problemleri ile ilgili birçok noktada ultrason eşliğinde nokta atışı enjeksiyon yaparak ağrılardan kurtulmanızı ve iyileşmenizi sağlıyoruz.
Kanınız özel bir tüp içerisine alınır, 4 saat kadar özel bir cihaz içerisinde bekletilir, daha sonra ayrıştırılıp uygulanmak istenen noktaya uygulanır.
Karın Yağı Kök Hücre-SVF Nedir?
Kök hücreler, vücutta farklı dokuların yenilenmesini ve onarılmasını sağlayan özel hücrelerdir. Bu hücreler, birçok kaynaktan elde edilebilirken, son zamanlarda karın yağı (adipoz doku) kök hücrelerinin önemi ve kullanımı giderek artmıştır.
Karın yağından kök hücreler, yağ dokusundan izole edilir ve laboratuvar ortamında çoğaltılabilirler. Bu işlem, cerrahi müdahale gerektirmeyen, minimal invaziv bir prosedürle gerçekleştirilebilir.
Yağ alınacak bölge uyuşturularak yağ doku toplanır. işlemlerden geçirildikten sonra kök hücreler ayıklanır. Omuz tendon yırtık ve zedelenmeleri, diz kireçlenmesi, menisküs yırtık ve zedelenmeleri, kalça kireçlenmesi gibi durumlarda eklemlere enjekte edilir.
Hidrojel Tedavisi Nedir?
Son zamanlarda adı sıkça duyulmaya başlanan hidrojel tedavisi, poliakrilamid hidrojel denilen, beden ile uyumlu ve uzun süre eklem içerisinde kalabilen bir maddenin eklem içerisine zerk edilmesidir.
İleri derecede diz kireçlenmesi olan ameliyat olmak istemeyen ya da ameliyat için uygun olmayan hastalara ultrason eşliğinde diz üst kısmından uygulanan ve dizde uzun süre kalarak eklemdeki sürtünmeyi minimalize eden bir tedavi yöntemidir.
Doğru seçilen hastalarda güzel sonuçlar alınabilmektedir.
Osteopati Nedir?
Osteopati, vücuttaki yapısal dengesizlikleri ve işlevsel bozuklukları düzeltmek için kullanılan bir tıbbi tedavi ve değerlendirme yöntemidir. Bu yöntem, vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçirerek sağlığı ve refahı teşvik etmeyi amaçlar. Osteopatlar, hastaların semptomlarını tedavi etmek yerine, vücudun genel dengesini ve uyumunu yeniden sağlamaya odaklanırlar. Hastalıklara ortodoks tıbbının yanında bütüncül olarak bakmayı sağlar. Sebebi belirlenemeyen beden semptomları ve ağrıların tedavisinde kullanılır. Elle yapılan bir tedavi metodudur.
Eksozom Tedavisi Nedir?
Eksozomlar, hücreler arasında bilgi ve sinyal iletmek için kullanılan küçük zerrelerdir.
Son yıllarda yapılan araştırmalar, eksozomların hücresel iletişimde kritik bir rol oynadığını ve potansiyel olarak hastalıkların tedavisinde yeni bir yaklaşım sunabileceğini göstermektedir. Eksozom tedavisi, hastalıklı hücrelerden sağlıklı hücrelere veya dokulara eksozomlarla belirli bileşenlerin aktarılmasını içerir. Sonuç olarak, eksozom tedavisi, hücresel iletişimi düzenleyerek hastalıkların tedavisinde umut verici bir yaklaşım olarak ortaya çıkmaktadır Omuz tendon yırtık ve zedelenmeleri, diz kireçlenmesi, menisküs yırtık ve zedelenmeleri, kalça kireçlenmesi, epikondilit gibi durumlarda eklemlere veya eklem etrafındaki yumuşak dokulara enjekte edilir.
Kas iskelet sistemi ağrılarında sıklıkla eklem ve yumuşak doku enjeksiyonları ile hastalarımız rahatlamaktadır. Bu enjeksiyonlar ultrason ile yapıldığında tedavinin başarı oranı artmaktadır.
Özel yöntemlerle beyaz kan hücrelerinin ve büyüme faktörlerinin yoğunlaştırılarak eklem, yumuşak doku ve cilde uygulanması işlemidir.
Ağrı kesici olmasının yanında asıl olarak tedavi edicidir.
Ozon gazının faydalı etkilerini ortaya çıkarmak için yapılan uygulamaların adıdır. Major, minör ve lokal eklem-yumuşak doku enjeksiyonları uygulayarak hastalarımıza şifa dağıtıyoruz.
Hipertonik solüsyonların (sıklıkla dextroz, şekerli su) eklem ve yumuşak dokulara enjekte edilmesi ile dokuların rejenerasyonunu (tamirat) tetikleyen bir tedavi şeklidir.
Diz, bel, boyun, omuz ve bilek ağrılarında sıklıkla kullanılmaktadır.
Lokal anestezikli solüsyonların enjeksiyonlarıyla, ağrı kesici ve hastalıkları temelden çözmeye odaklı bütüncül bir tedavi modelidir.
Lazer enerjisinin derin dokulara ulaşmasını sağlayarak fotobiyostimülasyon (iyileşmeyi uyarıcı) ve ağrı kesici etkinlik gösteren bir tedavi modalitesidir.
Kas iskelet sistemi ağrıları yaşayan hastalarımızın en çok muzdarip olduğu ve halk arasında kulunç olarak tanımlanan tetik noktaların tedavisi kuru iğnelerle yapılmaktadır.
ESWT özel bir başlık sayesinde, üretilen şok dalgalarının istenilen bölgeye yönlendirilmesi ile o bölgede kanlanma artışı ve rejenerasyon (yenilenme) sağlayan bir tedavi modalitesidir.
Lateral epikondilit (tenisçi dirseği), kalkaneal spur (topuk dikeni), kalsifik tendinit ve tetik nokta tedavisinde kullanılmaktadır.
Tecar terapi nedir? Yüksek enerjilerin radyofrekans dalgalar aracılığıyla derin ve istenilen dokulara ulaştırılmasını sağlayan bir teknolojidir. Tecar fizik tedavi derin ısıtıcı olarak adlandırılmaktadır. Tecar terapi ısı aracılığıyla dokularda iyileşmeyi sağlamaktadır. Manuel terapinin etkinliğini arttırmak amacıyla kullanılmasının yanında, bel ağrısı, boyun ağrısı, sırt ağrısı, diz ağrısı, omuz ağrısı gibi kas iskelet sistemi hastalıklarında sıklıkla kullanılmaktadır.
CGF ( Consantre Growth Factor ) nedir? CGF tedavisi, plateletten zengin plazma yani PRP tedavisinin daha yoğun platelet ve büyüme faktörleri içeren halidir. Kan içerisinde bulunan CD 34+ kök hücreler de bu yöntemle toplanabilmektedir. Yani CGF aslında bir kök hücre tedavisidir. Damar yolu ile alınan kanınız özel tüpte, özel bir cihaz ile farklı süre ve hızlarda santrifüj edilerek elde edilen CGF, kas eklem ağrılarını tedavisi ve kozmetik amaçlarla kullanılabilmektedir. Boyun ağrısı, boyun fıtığı, omuz ağrısı, omuz tendon yırtık ve zedelenmeleri, diz ağrısı, kalça ağrısı, diz kireçlenmesi, menisküs yırtıkları, bağ zedelenmeleri, bel fıtığı, topuk dikeni, aşil tendiniti, lateral epikondilit (tenisçi dirseği) gibi hastalıklarda kullanılmaktadır. Ayrıca cilt gençleştirme ve saç dökülmesini azaltma gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Kayropraktik nedir? Kayropraktik tedavi nedir?
Elle yapılan tedavi anlamına gelen kayropraktik, uzman kişiler tarafından uygulanan, omurga ve eklem düzeltilmesi ile sağlıklı bir bedene kavuşmamızı sağlayan bir tedavi yöntemidir.
Kayropraktik uygulayıcısı kişiyi bir bütün olarak değerlendirir. Hastalığa değil hastaya odaklanır. Ayak parmaklarından omurganın tüm seviyelerine kadar ayrıntılı eklem ve yumuşak doku değerlendirmesini yapar. Tedavi edilecek, düzeltilecek bölgeleri belirler ve aşama aşama bunlar üzerine çalışarak, kişinin tam bir bedensel sağlığa kavuşmasını sağlar.
Telif Hakkı © 2024 Uzman Doktor Kadir Güler - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.